Tove Jaarnek - HPM Entertainment-Artister-Konsert-Event- Biljetter-Webbutik

Go to content

Main menu:

Artister

Tove Jaarneks artistbana började redan vid 8 års ålder I kören "Frösöflickorna" och sin professionella karriär startade hon som sångerska I ett dansband endast 13 år gammal.
Tove vidareutbildade sig på "Stage School" i Göteborg och medverkade i mini-
musikalen "Just Married" på Lisebergs stora scen i 100 föreställningar.
Våren 1990 vann hon GT och Stena Lines tävling "Stjärna -90" och det ledde till skivkontrakt med Big Bag/Sony och med Lasse Holm som producent.
I en direktsänd TV-gala från Liseberg inför VM i fotboll sjöng hon "Un estate italiana" och samma år blev hon trea i Baltic Song Festival - en tävling med deltagare från hela världen.
1991 ställde Tove upp i Melodifestivalen med Ett liv med dig som blev tvåa efter Carola och låten låg på Svensktoppen i tio veckor.
Tove har medverkat i en rad TV-program, bl.a. Söndagsöppet, 24-Karat, Gomorron Sverige, Cancer-Galan, Michael Bolton-konserten, m.m. och har turnérat tillsammans med Tommy Nilsson, Louise Hoffsten, Carola, m.fl.
1992 fick Tove uppdrag av Svenska Fotbollsförbundet att tillsammans med Peter Jöback sjunga den officiella låten till EM 1992 - More than a game - vid den stora invigningen och på skiva.
Tove har sedan gjort TV-framträdanden i Tyskland och Holland och när hon fick den hedrande utmärkelsen fältartist så har hon även uppträtt i Libanon, forna Jugoslavien och Israel.
Tove har även blivit tilldelad Ulla Billqvist-stipendiet (med motiveringen "För hennes förmåga att på ett personligt sätt och med omfångsrik stämma framföra olika genrer inom populärmusiken").
Under 90-talet har Tove arbetat med ett flertal olika musikaliska projekt: Göteborgsmusiken, storbandskonserter, kyrkokonserter, på jazzklubbar, egna visturnéer på konserthus och gymnasieskolor och på Länsmusiken runt om i landet.
Hon gjorde mycket uppskattade konserter på bl.a. Fashing i Stockholm och Nefertiti i Göteborg (A tribute to Chaka Khan), hon medverkade i GT-karnevalen sommaren 1999 och under hösten krogshow med Little Mike, Claes af Geijerstam och Klasse Möllberg.
2002 kunde vi se Tove i Melodifestivalen igen med en egen låt "Back Again"
I november-december 2002 medverkade Tove i Julshowen på Hasses Lada tillsammans med bl.a. Lasse Holm.
Tove har medverkat i en rad konsertkonstellationen, bl.a. med
Kalle Moreaus "Heja Kalle" , Bengan Jansson, Tommy Nilsson, Jill Johnson
och Jan Johansen, mf.l.
Det senaste arenakonserturnén var "The Original ABBA Orchestra - In Concert",
med alla orginalmusiker från ABBA´s skivor och turnee´r. Övriga medverkande artister:
Mats Ronander, Magnus Carlsson, Jerry Williams, Tomas di Leva, Gunilla Backman och
Claes af Geijerstam. Senaste skivan kom 2008: "The Sound of Romance".
Tove planerar nu sin nästa skivproduktion, beräknad release jan 2014.
Medverkade och vann Baltic Song Contest i juli 2013, med den nyskrivna låten "I Believe".
(Balticfestivalen är en musiktävling där 10 länder deltar.)
Medverkade i Julgalan på Tele2 Arenan 6-7/Dec 2013.

Bokas via HPM:
Peter Maier